Rondom de diensten

Vieringen in de Goede Week

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag viert in de Goede week diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen.

Johannesevangelie van Heinrich Schütz
Cantorij ‘Maarten Luther’ o.l.v. Monique Schendelaar-de Graaf verleent op Goede Vrijdag, 30 maart haar medewerking. Zij zingt het Johannesevangelie getoonzet door Heinrich Schütz (SWV 481). Deze passie is de basis vormen van de dienst, naast de gebruikelijke gezangen, lezingen en gebeden. Voorganger is ds. Trinette Verhoeven. Zij verzorgt tevens de teksten tussen de koordelen in. Chris de Graaf bespeelt het orgel.

Goede Week
De Lutherse gemeente viert in de Goede Week haar erediensten op Witte Donderdag (dienst met avondmaal, aanvang 19.30 uur), Goede Vrijdag (aanvang 19.30 uur), Stille Zaterdag (aanvang 21.00 uur) en Paasmorgen (10.15 uur). Voorgangers zijn ds. W.T.V. Verhoeven en dr. Nienke Vos.

Kinderpaasviering
Speciaal voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met elf jaar organiseren de kinderkerkleiding van de Lutherse kerk en de Lukaskerk een viering waarin kinderen zelf mee mogen doen. Oefenen, knutselen en verkleden start op zaterdag 31 maart om 13.30 uur en de viering over Noach en de ark – ook een verhaal van opnieuw beginnen – is voor klein en groot om 15.30 uur.

Locatie
Alle vieringen zijn in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 2512 CB Den Haag.

 • Bekijk de actuele zondagsbrief (Vanaf zaterdag ca 19:00 uur)

 • Bekijk de bloemschikkingen op de altaartafel.

 • Bekijk het rooster van de erediensten.

 • Klik HIER voor de nieuwste Lutherheraut.

  Volgende editie:   ( april 2018 )
  Verschijningsdatum: zaterdag 31 maart vanaf 16:00 uur.
  ( Kopijdatum: vrijdag 23 maart)

  LutherHeraut per email ontvangen?


 • Klik HIER om de activiteitenagenda 2017-2018 in te zien.

 • Kinderpaasviering 31 maart 15:30 uur, Lutherse kerk
  (klik op de poster voor vergroting)
  Speciaal voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met elf jaar organiseren de kinderkerkleiding van de Lutherse kerk en de Lukaskerk een viering waarin kinderen zelf mee mogen doen. Oefenen, knutselen en verkleden start op zaterdag 31 maart om 13.30 uur en de viering over Noach en de ark – ook een verhaal van opnieuw beginnen – is voor klein en groot om 15.30 uur.


 • Koninginnezang 2018; 3-6 mei Ter Aar (Groene Hart)
  Uitnodiging Koninginnezang 2018
  Contactpersoon:
  Mascha de Haab
  Telefoon: 06-51409014
  koninginnezang@gmail.com
  www.luthersdenhaag.nl
  Zin in een paar dagen lekker met muziek bezig zijn? Dan ben je van harte welkom op de twaalfde editie van Koninginnezang! KoZa staat garant voor zingen in een koor voor volwassenen of voor kinderen, werken met instrumenten en natuurlijk een boel gezelligheid. Muziek en programma sluiten aan bij het thema ‘Koninklijk!’. Afsluiting van vier dagen musiceren doen we namelijk in Den Haag, de hofstad en als dat niet koninklijk is….
  KINDERPROGRAMMA
  Overdag begeleidt een vast team van kinderleiding alle aanwezige kinderen (van 0 tot 14 jaar). Zij hebben een eigen programma, afgestemd op de verschillende leeftijden. Natuurlijk zien we elkaar wel door de dag heen bij de maaltijden en de gezamenlijke activiteiten. We houden rekening met ouders die vanwege hun kind(-eren) even afwezig zijn. De kinderen studeren ook een aantal stukken in (zang en instrumenten) en hebben ruim voldoende tijd voor sport en spel.
  Het koor staat onder leiding van Jeroen de Haan en Marcella van der Heijde en de
  kinderen studeren in leeftijdsgroepen onder leiding van hun eigen dirigenten Kike de Jong en Mark Tempelaars. We werken mee aan de eredienst in de Lutherse kerk in Den Haag en sluiten Koninginnezang af met een koffieconcert.
  DEELNEMERS
  Koninginnezang maken we met elkaar: welkom zijn gezinnen met kinderen, volwassenen die het heerlijk vinden om samen te zingen en natuurlijk zijn er de
  dirigenten en de kinderleiding. We gaan uit van een koor van ongeveer 45 zangers waarbij we streven naar een evenwichtige stemverdeling en daarnaast een kinderkoor van 30 zangertjes in passende leeftijdsgroepen. De groep wordt compleet met de allerkleinsten en de kinderleiding. Al met al rekenen we op zo’n 90 mensen.
  MUZIEK
  Een aantal muziekstukken krijg je tevoren via PDF toegezonden, de overige werken delen we ter plekke uit. Kinderen en volwassenen die een instrument bespelen en meebrengen, kunnen ook thuis alvast studeren.DATA
  Koninginnezang begint donderdag 3 mei 2018 om 10.00 uur. Zondag 6 mei werken we mee aan de Eredienst in de Evangelisch-Lutherse kerk in Den Haag en sluiten we af met een concert waarin we kunnen laten horen wat we hebben ingestudeerd. In de loop van de zondag gaat iedereen weer huiswaarts.
  LOCATIE
  We zijn welkom in Het Zwaluwnest in Ter Aar (Groene Hart). Het is een prachtig, nieuwe locatie met verschillende ruimtes waar we kunnen zingen, spelen en eten. Er is een groot buitenterrein voor onze groep beschikbaar. We overnachten in slaapkamers voor twee tot zes personen. In de gangen zijn toiletten en douches.
  WAT KOST HET?
  Dankzij mooie subsidies, kunnen we de deelnemerskosten redelijk houden.
  We rekenen met twee tarieven: volwassenen € 125,- en kinderen (0 – 18 jaar) € 65,-. Dit bedrag is voor alle overnachtingen, alle maaltijden, alle hapjes en drankjes, muziek, dirigenten en begeleiding van de kinderen.


 • Jeugdmuziekdagen 2018; 10-12 mei Nunspeet
  Vindt u ook dat kinderen meer zouden moeten (leren) zingen? Dat kan op de Jeugdmuziekdagen in Nunspeet, 10 – 12 mei.
  Waar: Koetshuis
  Grote Bunteweg 11-13
  8071 TC Nunspeet
  Kosten: 85 euro p.p.
  Concert: zaterdag 12 mei om 15:00 in de Lutherse kerk te Zwolle, onder leiding van Lydia Liefting & Els Hermanides.
  Informatie en aanmelden:
  mariavantwist@gmail.com
  pietavantwist@hotmail.com

  (klik op de poster voor een vergrotintg.)


 • Vesper met Gregoriaans (28 maart).
  Klik hier voor een vergrote weergaveVespers met gregoriaans

  Op de laatste woensdag van de maand worden in de Lutherse Kerk Vespers met Gregoriaans gehouden.
  De Schola Cantorum Gregoriana o.l.v. Hans Jansen en organist Sander van den Houten verlenen de muzikale medewerking, voorgangers zijn Nigel Lamb en Anton van der Werken.
  De Lutherse liturgische en kerkmuzikale traditie is leidend in lezingen, liederen, orgelmuziek en Gregoriaanse gezangen.
  Eerstvolgende datum: Woensdag 28 maart, aanvang 19.30 uur.
  Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7, Den Haag.

  (Klik op de flyer voor een vergroting)


 • Kusuh Kusuh Sereh staat vermeld op de website van de classis “Pulau Ambon“.
  Zoals bekend mag worden verondersteld heeft Kusuh Kusuh Sereh een “gandong” (=verbintenisovereenkomst”) met de Lutherse gemeente Den Haag. Sinds kort heeft Kusuh Kusuh Sereh een eigen plekje op de website van de classis Palau Ambon.
  Dit kan bijdragen aan de wederzijdse uitwisseling van informatie.